Sorteer op

De meeste kinderen zijn dol op schommelen, daarom willen veel ouders een kinderschommel voor in de tuin bouwen of kopen. Een kind wat fijn aan het schommelen is, probeert soms zo hard mogelijk te gaan. Daardoor kunnen ze een grote snelheid gaan ontwikkelen. Lees hier waar je op kunt letten om je kind veilig te laten spelen.

De aanschaf

Voor speeltoestellen die bedoeld zijn voor privé-doeleinden, en die dus in de eigen tuin geplaatst worden, gelden andere veiligheidseisen dan voor speeltoestellen die in  openbare ruimte staan.  Voor prive gebruik in de tuin is het belangrijk dat een schommel voldoet aan de norm NEN-EN 71-8. Voor jongere kinderen zijn schommelzitjes met rug- en buiksteun (band tussen de benen) te koop.

 De plaats

Een schommel heeft in verhouding meer ruimte nodig dan een ander speeltoestel. Dit geldt vooral voor de zwaairichting van het zitje. Zorg ervoor dat de zwaai niet over een pad gaat, en let op bij overhangende takken van struiken of bomen. De schommel moet stabiel en waterpas staan en het frame stevig verankerd in de grond. Onder de schommel leg je het liefst gras, zand of houtsnippers. Of leg rubberen tegels.

Uitleg

Leer ook aan je kinderen waar het veilig en juist onveilig is om te lopen. Jongere kinderen begrijpen nog niet dat de schommel heen en weer zwaait, daarom is het vereist om hen extra in de gaten te houden in de buurt van een schommel.

bron: www.veiligheid.nl

 

Kijk hier voor de leukste speeltoestellen

© 2012 - 2024 SB Speelplezier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel