Herfst

 

 Herfst, herfst…wat heb je te koop…. (scroll door voor het leukste herfstspeelgoed!)

Wat een plezier kan jouw kindje hebben van dit prachtige seizoen.  Laarzen aan en een warme jas en dan heerlijk naar buiten! Wie weet zie je wel zo’n prachtige rood-met-witte paddenstoel! Zoek mooie bladeren, eikels en kastanjes en neem ze mee naar huis! Dan kun je daar een gezellig mee knutselen of een leuke herfsttafel mee maken. Ook met pompoenen kun je leuke knutselactiviteiten doen! 

Met grotere kinderen (of kinderen die heel stil kunnen zijn) is het een avontuur om eens naar het bos te gaan met schemertijd en misschien hoor je dan de herten burlen of zie je zelfs de herten aan de bosrand staan als ze op zoek zijn naar een vrouwtje. 

In september en oktober worden er veel appels en peren geoogst, in sommige plaatsen heb je pluktuinen en kan je zelf appels en peren plukken, superleuk om te doen! En bij sommige pluktuinen kun je zelfs je eigen boom adopteren!

 

    

Naast buiten van het seizoen genieten is het ook heerlijk om binnen te spelen! Maar hoe leuk is het om ook dan met de seizoenen bezig te zijn! Samen bewust de seizoenen te beleven kan daarnaast ook heel goed door 𝒕𝒉𝒆𝒎𝒂𝒕𝒊𝒔𝒄𝒉 speelgoed aan te bieden.

Je kunt dit ook heel goed doen als je gebruikt maakt van sensopatische speelbakken, oftewel sensory playtables / sensory bins.  Gebruik de mooie herfstbladeren, de eikels, kastanjes etc. volop in het sensorische spel en gebruik daarbij bijvoorbeeld speelgoed spinnen, insecten, bosdieren enzovoorts.

Er zijn tal van spelletjes, puzzels, boekjes en knutselmaterialen die je kunt vinden, zoals je hieronder kunt zien. Je kunt er allerlei leerzaam speelgoed vinden over het werken met seizoenen. Het maakt het fenomeen 'seizoen' inzichtelijker voor je kind en ook iets om elke keer weer vol plezier naar een nieuw seizoen toe te leven.

Kies voor een mooie puzzel met schattige bosdieren, ga lekker knutselen of maak zelf een insectenhotel. Je kunt ook een mooie herfstketting rijgen van bosdier kralen of doe gezellig samen fijn een spelletje.

Het spel Vos, laat los! is echt een leuk spel en het werkt niet op batterijen, wat het economisch en ecologisch gezien ook interessant maakt. Er is op onze website allerlei houten speelgoed en educatief speelgoed te koop, hieronder zie je daarvan een thematische opstelling.   

Sorteer op
per pagina
 • Peggy Diggledey Kastanje Boor
  Peggy Diggledey Kastanje Boor

  Ga lekker knutselen met de Peggy Diggledey KastanjeBoor. Zet de kastanje vast in de klem en boor zo gaatjes in de kastanje. Zo maak je de leukste creaties met kastantjes of eikels.

  Lengte 10 cm

  Vanaf 3 jaar (onder…

  € 8,95
 • -17%

  Kids At Work Kastanje knutselset Kastanjeboor bruin
  Kids At Work Kastanje knutselset Kastanjeboor bruin

  Met deze superleuke knutselset kun je allerhande figuren en poppetjes maken van kastanjes. De set bevat een kastanjehouder met instelbare klem, drie handboortjes en 300 prikkers.

  Specificaties:
  Kleur: bruin/naturel
  Materiaal:…

  € 17,95 € 14,95
 • -17%

  Kids At Work Kastanje knutselset Kastanjeboor rood-stip
  Kids At Work Kastanje knutselset Kastanjeboor rood-stip

  Met deze superleuke knutselset kun je allerhande figuren en poppetjes maken van kastanjes. De set bevat een kastanjehouder met instelbare klem, drie handboortjes en 300 prikkers.

  Specificaties:
  Kleur: rood/naturel
  Materiaal:…

  € 17,95 € 14,95
 • Tender Toys Vormenpuzzel Eikels
  Tender Toys Vormenpuzzel Eikels

  Wat heeft Eekhoorn veel eikels verzameld! De 10 houten nootjes hebben elk een cijfer, zoek het aantal stippen en leg de nootjes op de juiste plek. Is dit nog een beetje te moeilijk? Dan kan er ook gekeken worden naar kleur!

  De…

  € 22,50
 • Houten Rijgpuzzel Spinnenweb 10 st.
  Houten Rijgpuzzel Spinnenweb 10 st.

  Dit is toch te leuk! Toffe puzzel met 10 stukjes, met allemaal schattige plaatjes van diertjes en insecten. En er zit een draad bij waar je zelf een spinnenweb mee kunt rijgen! Te leuk dus!

  Afm. 30x22,5x0,8 cm

  Leeftijdsadvies:…

  € 5,75
 • Mijn Eerste Puzzels Bosdieren Clementoni
  Mijn Eerste Puzzels Bosdieren Clementoni

  Is jouw kindje helemaal gek van puzzelen? Deze Clementoni Mijn Eerste Puzzels is een leuke set voor kinderen vanaf 2 jaar.

  De set bestaat 4 puzzels van Bosdieren met elk een verschillend aantal puzzelstukjes.

  Zo bestaat de…

  € 7,50
 • Houten Lagen Puzzel Eikel - Boom
  Houten Lagen Puzzel Eikel - Boom

  Houten Lagen Puzzel voor peuters en kleuters.

  Mooie houten puzzel 'Boom' over de groei van een boom uit een eikel. Erg leuk herfst speelgoed en heel geschikt bij het werken met thema's zoals Herfst, Seizoenen, Dieren, Bos…

  € 8,95
 • Goula Legpuzzel Herfst hout 16 st.
  Goula Legpuzzel Herfst hout 16 st.

  Leg alle stukjes op de juiste plek en zie de leuke afbeelding verschijnen. Op de afbeelding zie je een leuke herfstafbeelding. Het bord zelf is ook bedrukt, dit helpt kinderen bij een betere plaatsing van de…

  € 10,95
 • King legpuzzel Bambi 24 st.
  King legpuzzel Bambi 24 st.

  Zie stukje voor stukje de afbeelding van Disney Bambi tot leven komen. De puzzel bestaat uit vierentwintig puzzelstukken en is voorzien van een mooie afbeelding van Bambi en vrienden.

  Specificaties:
  Collectie: Disney
  Kleur:…

  € 4,75
 • Larsen legpuzzel Maxi Europese bossen 40 stukjes
  Larsen legpuzzel Maxi Europese bossen 40 stukjes

  Met de puzzels van Larsen kun je puzzelen en leren over het bos tegelijk. Want op deze puzzel staan allerlei dieren uit de Europese bossen. De stukjes hebben allemaal een andere vorm en leg je op een puzzelplaat. Dat is makkelijk…

  € 7,75
 • Larsen Legpuzzel Vier Seizoenen 44 st.
  Larsen Legpuzzel Vier Seizoenen 44 st.

  Met deze puzzel van Larsen leer je op een speelse manier de seizoenen van het jaar. Lukt het jou om de puzzelstukjes op de goede plek te leggen? De puzzelstukjes passen maar op één plaats. De stukjes leg je op een puzzelplaat,…

  € 8,45
 • Houten Puzzel Bosdieren 48 st.
  Houten Puzzel Bosdieren 48 st.

  Houten Legpuzzel voor peuters. Deze puzzel Bosdieren heeft 48 stukjes en is niet alleen erg leuk, maar ook heel geschikt bij het werken over thema's zoals Herfst, Seizoenen, Bos, Dieren etc.

  Afm. 40 x 30 cm

  Leeftijdsadvies:…

  € 9,50
 • Houten Puzzel Leven in de Tuin 96 st.
  Houten Puzzel Leven in de Tuin 96 st.

  Houten Legpuzzel voor peuters. Puzzel Leven in de Tuin, met 96 stukjes.

  Maak een prachtige plaat van het leven in de tuin met deze houten legpuzzel. Puzzel de 96 houten stukjes aan elkaar en zie de afbeelding van de tuin vol…

  € 9,50
 • -43%

  Puzzel Hertjes, 120st.
  Puzzel Hertjes, 120st.

  Wat een leuke puzzel met deze schattige hertjes en andere dierenvriendjes! Maak de plaat van de hertjes met deze puzzel. Puzzel de 120 stukjes aan elkaar en zie de plaat van 32 x 23 cm verschijnen.

  Leeftijdsadvies: vanaf 6…

  € 6,95 € 3,95
 • SES Gips Gieten en Schilderen Uil
  SES Gips Gieten en Schilderen Uil

  Mooi knutselpakket om zelf een uil te maken.

  Giet een gedetailleerde uil van gips. Laat het beeldje drogen en beschilder de uil met de bijgevoegde verf en glitters.

  Afm. verpakking 20 x 15 x 4 cm

  Leeftijdsadvies vanaf 6…

  € 6,95
Sorteer op
per pagina
© 2012 - 2021 SB Speelplezier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel