Winter

\

(scroll door voor de leukste winteritems!)

Winter....een periode die we vaak veel thuis en met elkaar doorbrengen. Natuurlijk is het ook lekker om er in de winterperiode op uit te trekken,, maar ook binnen is het fijn om het nog net even wat gezelliger te maken en daardoor te genieten van het thuis zijn.

Op welke manier je de winter ook doorbrengt....fijn binnen spelen, koekjes bakken (en misschien wel uitdelen aan iedereen die wel wat liefde kan gebruiken) , lekker naar buiten om de frisse winterlucht in te snuiven, dat doen we allemaal wel!

 

 

Na het herfstseizoen weer samen nadenken over dit nieuwe seizoen is ook iets wat je heel fijn met je kindje kan doen.  Erg mooi hulpmiddel daarbij is een seizoenstafel, leuk en sfeervol om op die manier met je kindje het jaarritme  te beleven. Als je meer over seizoenstafels wilt lezen, dan moet je echt eens bij De Vrije Juf kijken, zij schrijft er een erg mooi stuk over. 

 

❄ TIP Winter in de sensorische speelbak! Kies voor de verschillende feestdagen als thema of bijvoorbeeld voor thema's met ijsberen, pinguins, noordpool etc. Klik voor een leuke DIY Playtray in thema hier

❄ TIP voor actief en bewegend spelen met thema WINTER:  kijk eens bij www.inaflashcard.com voor toffe flashcards in winter/feestdagen thema's. Flashcards zijn educatieve kaartjes met heel veel spelmogelijkheden.

 

Samen bewust de seizoenen te beleven kan daarnaast ook heel goed door thematisch speelgoed aan te bieden. Er zijn tal van spelletjes, puzzels, boekjes en knutselmaterialen die je kunt vinden, zoals je hieronder kunt zien. Je kunt er allerlei leerzaam speelgoed vinden over het werken met seizoenen. Het maakt het fenomeen 'seizoen' inzichtelijker voor je kind en ook iets om elke keer weer vol plezier naar een nieuw seizoen toe te leven. 

Niet iedereen zal er op zitten te wachten, maar voor de kinderen zou het wel erg leuk zijn als we deze winter een pak sneeuw tegemoet kunnen zien, waar ze lekker in kunnen ravotten. Sneeuwpoppen, sleeën, iglo's....daar wil elk kind wel voor naar buiten komen! Ook daarvoor is het winterspeelgoed, bijvoorbeeld als je een houten slee wilt kopen, hieronder te vinden.

 

 

Naast het winterseizoen zijn we ook kortgeleden een nieuw jaar begonnen. In het kader van dat thema is het heel passend om bezig te zijn met het thema TIJD.  Want hoe leert je kindje klokkijken? Hoe kan je je kind helpen met leren klokkijken?

Ook hierin zijn allerlei leuke speelgoeditems te verkrijgen om dit thematisch te ondersteunen, dus zo te zien zijn de mogelijkheden voor het aankomende winterseizoen onuitputtelijk.

Dus, op zoek naar speelgoed over de winter, of houten speelgoed over de seizoenen of een leuke kalenderklok? Zoek niet verder, maar zoek het leukste speelgoed voor jouw kindje uit!

LET OP: door een fout in ons voorraadsysteem vindt je hieronder geen of weinig artikelen, wij hopen dit zsm op te lossen!

Photos by amandakirshphotography

Sorteer op
 • -40%

  TOM vormenpuzzel winter, 5 st.
  TOM vormenpuzzel winter, 5 st.

  Grappige houten puzzel met winterse afbeelding. Zou het deze winter ook in Nederland zulk fijn sneeuwweer worden?

  Specificaties:
  Kleur: blauw
  Lengte: 30 cm
  Materiaal: hout
  Leeftijd: vanaf 2 jaar (let op kleine…

  € 9,95 € 5,95
 • Safari Speeldier Zeeleeuw 9 x 6,5 cm bruin
  Safari Speeldier Zeeleeuw 9 x 6,5 cm bruin

  Een zeeleeuw is snel in het water! Om adem te halen moet hij wel even boven water komen.

  Speel ermee in bad of in de sensorsche speelbak! Leuk bij het thema Noordpool, Winter etc.

  Specificaties:
  Kleur: bruin
  Materiaal:…

  € 5,50
 • Safari Speeldier Stormbandpinguïn 7,5 cm zwart/wit
  Safari Speeldier Stormbandpinguïn 7,5 cm zwart/wit

  Een pinguin mag niet ontbreken bij jouw Noordpool speeldieren! Speel met hem al je sneeuw avonturen na! Leuk in de sensorische speelbak, en het werken met thema's als Noordpool, Winter, etc.

  Specificaties:
  Collectie: Sea…

  € 5,50
 • Safari Speeldier Sneeuwuil 6,5 cm wit/zwart
  Safari Speeldier Sneeuwuil 6,5 cm wit/zwart

  Een sneeuwuil mag niet ontbreken bij jouw Noordpool speeldieren! Speel met hem al je sneeuw avonturen na! Leuk in de sensorische speelbak, en het werken met thema's als Noordpool, Winter, etc.

  Specificaties:
  Kleur:…

  € 5,95
Sorteer op
© 2012 - 2022 SB Speelplezier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel