Winter

\

 

Winter....een periode die we vaak veel thuis en met elkaar doorbrengen. Natuurlijk is het ook lekker om er in de winterperiode op uit te trekken,, maar ook binnen is het fijn om het nog net even wat gezelliger te maken en daardoor te genieten van het thuis zijn.

Op welke manier je de winter ook doorbrengt.... 𝒍𝒆𝒌𝒌𝒆𝒓𝒆 𝒅𝒊𝒏𝒈𝒆𝒕𝒋𝒆𝒔 𝒃𝒂𝒌𝒌𝒆𝒏 (en misschien wel uitdelen aan iedereen die wel wat liefde kan gebruiken) , 𝒈𝒆𝒛𝒆𝒍𝒍𝒊𝒈𝒆 𝒃𝒐𝒆𝒌𝒋𝒆𝒔 𝒍𝒆𝒛𝒆𝒏, 𝒔𝒂𝒎𝒆𝒏 𝒔𝒑𝒆𝒍𝒍𝒆𝒕𝒋𝒆𝒔 𝒅𝒐𝒆𝒏 en, als het kan, dus ook 𝒓𝒆𝒈𝒆𝒍𝒎𝒂𝒕𝒊𝒈 𝒏𝒂𝒂𝒓 𝒃𝒖𝒊𝒕𝒆𝒏 om de frisse winterlucht in te snuiven, dat doen we allemaal wel!

 

 

Na het herfstseizoen weer samen nadenken over dit nieuwe seizoen is ook iets wat je heel fijn met je kindje kan doen.  Erg mooi hulpmiddel daarbij is een seizoenstafel, leuk en sfeervol om op die manier met je kindje het jaarritme  te beleven. Als je meer over seizoenstafels wilt lezen, dan moet je echt eens bij De Vrije Juf kijken, zij schrijft er een erg mooi stuk over. 

Samen bewust de seizoenen te beleven kan daarnaast ook heel goed door 𝒕𝒉𝒆𝒎𝒂𝒕𝒊𝒔𝒄𝒉 speelgoed aan te bieden. Er zijn tal van spelletjes, puzzels, boekjes en knutselmaterialen die je kunt vinden, zoals je hieronder kunt zien. Je kunt er allerlei leerzaam speelgoed vinden over het werken met seizoenen. Het maakt het fenomeen 'seizoen' inzichtelijker voor je kind en ook iets om elke keer weer vol plezier naar een nieuw seizoen toe te leven. 

Niet iedereen zal er op zitten te wachten, maar voor de kinderen zou het wel erg leuk zijn als we deze winter een pak sneeuw tegemoet kunnen zien, waar ze lekker in kunnen ravotten. Sneeuwpoppen, sleeën, iglo's....daar wil elk kind wel voor naar buiten komen! Ook daarvoor is het winterspeelgoed, bijvoorbeeld als je een houten slee wilt kopen, hieronder te vinden.

 

 

Naast het winterseizoen zijn we in de achterliggende tijd samen weer een nieuw jaar ingegaan. In het kader van dat thema is het heel passend om bezig te zijn met het thema TIJD.  Want hoe leert je kindje klokkijken? Hoe kan je je kind helpen met leren klokkijken?

Ook hierin zijn allerlei leuke speelgoeditems te verkrijgen om dit thematisch te ondersteunen, dus zo te zien zijn de mogelijkheden voor het aankomende winterseizoen onuitputtelijk.

Dus, op zoek naar speelgoed over de winter, of houten speelgoed over de seizoenen of een leuke kalenderklok? Zoek niet verder, maar zoek het leukste speelgoed voor jouw kindje uit!

Photos by amandakirshphotography

Sorteer op
per pagina
 • Tender Leaf Toys speelgoed dennenbomen en vos
  Tender Leaf Toys speelgoed dennenbomen en vos

  Super leuk houten speelgoed dennenbomen en een vosje. Heel leuk bij de Tender Leaf Toys houten treinbaan.

  Specificaties:
  Kleur: groen
  Geslacht: junior
  Materiaal: hout
  Lengte: 23 cm
  Leeftijd: vanaf 3 jaar

  Inhoud:
  3 Dennenbomen
  1…

  € 10,95
 • My First Snowman
  My First Snowman

  HoHoHo....dit is zoo leuk! My First Snowman van Step2 is een schattige aankleed-sneeuwpop, hoe grappig! Bedenk met de 15 accessoires steeds weer nieuwe combinaties om jouw eigen sneeuwpop elke keer weer anders aan te kleden. Dat…

  € 67,50
 • Bumba Puzzel Winter 20 Stukjes
  Bumba Puzzel Winter 20 Stukjes

  Op zoek naar een Bumba puzzel of naar speelgoed van Bumba? Deze puzzel van Bumba heeft een vrolijke winter afbeelding. De puzzel bestaat uit 20 stukjes.

  De vrolijke kleurtjes en de gezellige afbeelding spreken kinderen aan en ze…

  € 4,95
 • Hape houten vormenpuzzel Polar Animal Tactile 6 st.
  Hape houten vormenpuzzel Polar Animal Tactile 6 st.

  Het is koud op de Noordpool en de dieren hebben hun speciale huidbedekking nodig om warm te blijven! Deze vormenpuzzel van Hape geeft je kindje plezier in puzzelen en te ervaren hoe verschillende pooldieren aanvoelen. Verwijder de…

  € 16,50
 • -35%

  TOM vormenpuzzel winter, 5 st.
  TOM vormenpuzzel winter, 5 st.

  Grappige houten puzzel met winterse afbeelding. Zou het deze winter ook in Nederland zulk fijn sneeuwweer worden?

  Specificaties:
  Kleur: blauw
  Lengte: 30 cm
  Materiaal: hout
  Leeftijd: vanaf 2 jaar (let op kleine…

  € 9,95 € 6,50
 • Goula puzzel winter hout 16 stukjes
  Goula puzzel winter hout 16 stukjes

  Beleef veel puzzelplezier met deze houten Goula puzzel. Zowel de puzzelstukken als de bodemplaat van deze puzzel zijn mooi geïllustreerd. De details in de bodemplaat helpen jou bij een betere plaatsing van de puzzelstukken. Deze…

  € 11,50
 • Woezel en Pip Boek Sneeuwpret
  Woezel en Pip Boek Sneeuwpret

  Het is winter in de Tovertuin. Het is koud en glad buiten, maar er is nog geen sneeuw. Gelukkig weet de Wijze Varen raad en al snel is de hele Tovertuin wit. Nu kan de sneeuwpret echt beginnen!

  Leeftijdsadvies: vanaf 2 jaar

  € 5,00
 • Versier je Houten Boom
  Versier je Houten Boom

  Op zoek naar een knutselideetje voor de winter of voor kerst? Deze houten boom is een leuk knutselproject voor alle leeftijden. Ook superleuke activiteit voor op een kinderfeestje!

  Heel geschikt voor op een seizoenstafel of bij…

  € 2,95
 • -13%

  Houten Treinset WinterWonderland
  Houten Treinset WinterWonderland

  Houten Treinset

  Daar komt de Winter WonderlandTrein aan!

  Complete set met een trein en wagon, 11 spoorrails, kerstboom, tunnel met magnetische kraan, huisje, 3 kerstelfjes, rendier, sneeuwpop en de kerstman.

  De houten treinset…

  € 37,50 € 32,50
 • De Seizoenen, 4in1 - Clementoni Puzzel
  De Seizoenen, 4in1 - Clementoni Puzzel

  Op zoek naar puzzels over de seizoenen? In deze doos vind je 4 Clementoni puzzels over alle 4 seizoenen. De puzzels hebben een oplopende moeilijkheidsgraad en bestaat uit:

  ∙ 1 puzzel van 20 stukjes,
  ∙ 1 puzzel van 60…

  € 9,50
 • Go Go Eskimo
  Go Go Eskimo

  Op zoek naar een mooi bordspel? Wat is een leuk spel om samen te spelen? Go Go Eskimo is echt een superleuk bordspel om met elkaar te spelen. Het spel is mooi vormgegeven en heeft duurzame houten speelstukken, ijsbeer en…

  € 19,95
 • Clementoni Leerspel Hoe Laat Is Het?
  Clementoni Leerspel Hoe Laat Is Het?

  Hoe leert je kind klokkijken? Met de Clementoni Hoe Laat Is Het leerspel kun je je kind helpen om te leren klokkijken.

  ∙ de klok leren lezen door dagelijkse bezigheden met tijdstippen te associëren
  ∙ leeftijdsadvies: van 5-7…

  € 6,95
 • Tender Leaf Toys puzzelklok Lieveheersbeestje hout
  Tender Leaf Toys puzzelklok Lieveheersbeestje hout

  De houten puzzel klok van Tender Toys stimuleert het herkennen van de cijfers in combinatie met de wijzers van de analoge klok. Door bijvoorbeeld deze leuke kleurrijke houten leerklok wordt je kind bewust van tijd en van de klok.…

  € 23,50
 • Nijntje Houten Kalenderklok
  Nijntje Houten Kalenderklok

  Mooie educatieve houten kalenderklok van Nijntje. Biedt structuur aan je kindje door spelenderwijs de tijd te leren kennen. Met de draaibare wijzers en de verschillende houten schuifjes kan er geleerd worden over klokkijken,…

  € 11,95
 • Leerklok Playgo
  Leerklok Playgo

  Leren klokkijken, dat stimuleer je met deze vrolijke leerklok met muziek en bewegende achtergrond. De klok is al geschikt voor jonge kinderen om gewoon mee te spelen en als ze ouder worden kan er mee worden geleerd om klok te…

  € 14,50
Sorteer op
per pagina
© 2012 - 2021 SB Speelplezier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel