Sorteer op
 • 4M Groei je eigen kristallen Dino's 17 cm 23-delig
  4M Groei je eigen kristallen Dino's 17 cm 23-delig

  Superleuk om te doen! Laat je eigen prachtige, kleurrijke kristallen groeien. Maak de koepel mooi zodat de meegeleverde dino's een prachtig landschap hebben om hun avonturen in te beleven!

  Specificaties:
  Kleur:…

  € 15,95
 • Grennn Dino + dinovoetafdruk Steker
  Grennn Dino + dinovoetafdruk Steker

  De leukste uitsteker voor dino-fans voor het spelen met speelzand of speelklei.

  De kwalitatieve stekers van Grennn zijn milieuvriendelijk, gemaakt van gerecycled houtzaagsel en biologisch afbreekbaar plastic van plantaardige…

  € 7,49
Sorteer op

Dino's

Dino-fase : de dinosaurus en de peuter en kleuter

Veel kinderen maken in hun leven een fase door waarin ze mateloos geinteresseerd zijn in dino's. De dino en zijn enorme grootte en het wonderlijke uiterlijk is een geweldig dier voor de peuter en kleuter en spreekt hun fantasie aan en ze kunnen er dan ook compleet door gefascineerd zijn.

Tussen de 2 en 6 jaar is een kind erg ontvankelijk voor fascinatie en dat is vaak ook de tijd waarin de interesse in dino's kan ontstaan. Als jouw kind ook geboeid raakt door dino's, dan kan het echt lijken alsof er in zijn* leven werkelijk voor niets anders plaats is dan voor de reuzen van fantasie.

Zijn spel draait om dino's, hij brult als een dino en je doet hem het grootste plezier door dinoboeken uit de bibliotheek aan te slepen. Breek jij je tong over de bijzondere namen van de dinosaurussen, hij weet er wel raad mee, hoor! En binnen de kortste keren weet hij meer over dino's dan jij en dat is natuurlijk een hele grote trigger! Want daar wordt hij even lekker zelfverzekerd van! Fijn in meegaan dus.....elke fase gaat echt ooit over en als je het in tussentijd toch even een beetje zat wordt...het is niet alleen fun wat de dino-fase voor je kindje brengt.

Educatief

Want de dino-fase kan ook heel leerzaam zijn. Uit onderzoeken is gebleken dat een fascinatie voor dinosaurussen je kind kan helpen kennis te verwerken en zijn concentratie helpt ontwikkelen. Ook traint het de vaardigheid om informatie te verzamelen en te onthouden. En het is - logisch - erg goed voor de fantasie en creativiteit.

Er zijn zelfs onderzoeken die concluderen dat kinderen die een fascinatie voor dino's hebben (doorgemaakt) bovengemiddeld intelligent zijn. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat hij of zij er gewoon heel blij en gelukkig van wordt!

👉 TIP 1: lekker knutselen over Dino's

👉 TIP 2: bevries water in dino bakvormpjes en ga de dino's verven met waterverf, superleuk voor op een warme zomerdag

👉 TIP 3: google op dino recept en ga lekker in de keuken aan de slag

👉 TIP 4: biedt een sensorische speelbak aan met dino-thema

en alles weer voor iedereen toegankelijk is:

👉 TIP 5: bezoek eens een dinopark, zoals Dinoland Zwolle  of Dinopark Dierenpark Amersfoort

                  🦖  Kijk voor een leuke review over Dinoland eens op de blog van Gezin met vijf   🦖

 

Hoe kom ik als ouder door de dino-fase? 

Meestal zwakt de dino-fascinatie af als het kind naar de basisschool gaat. Er komt dan zoveel nieuwe informatie op je kind af, waardoor zijn interesses verbreden en zijn leven niet alleen meer gedomineerd wordt door dinosaurussen.

Als jouw kind in de dino-fase zit en ook alles over -Rexen en -Saurussen interessant vind, is het wel leuk om daarop in te springen met gerelateerd speelgoed. Hij zal er waarschijnlijk zelf al om vragen, enhet is goed om op die manier zijn interesses serieus te nemen. 

Bij het aanbieden van sensory play tables of sensorische speelbak zijn dino's ook een erg leuk thema om mee aan de slag te gaan. Op deze manier met sensopatisch spel bezig zijn vinden peuters en kleuters erg leuk en het is daarnaast ontzettend goed om hun zintuigen te prikkelen en uit te nodigen tot ontdekken.

Aan de hand van het thema zijn spelenderwijs allerlei vaardigheden aan te leren, die door gebruik te maken van zijn fascinatie met meer nog meer plezier eigen worden gemaakt.

Kijk hieronder voor onze speelgoedtips en voor allerlei aantrekkelijk en educatief speelgoed met Dino thema! Ook als je als gastouder of in de kinderopvang werkt met thema's kun je leuke inspiratie opdoen. 

* overal waar geschreven wordt over hij of zijn kan het natuurlijk ook gaan over een zij en haar

 

LET OP: door een fout in ons voorraadsysteem vindt je hieronder geen of weinig artikelen, wij hopen dit zsm op te lossen!

© 2012 - 2023 SB Speelplezier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel