Dino's

Dino-fase

Veel kinderen maken in hun leven een fase door waarin ze mateloos geinteresseerd zijn in dino's. De enorme grootte en het wonderlijke uiterlijk spreekt hun fantasie aan en ze kunnen er dan ook compleet door gefascineerd zijn.

Tussen de 2 en 6 jaar is een kind erg ontvankelijk voor fascinatie en dat is vaak ook de tijd waarin de interesse in dino's kan ontstaan. Als jouw kind ook geboeid raakt door dino's, dan kan het echt lijken alsof er in zijn* leventje werkelijk voor niets anders plaats is dan voor de reuzen van fantasie.

Zijn spel draait om dino's, hij brult als een dino en je doet hem het grootste plezier door dinoboeken uit de bibliotheek aan te slepen. Breek jij je tong over de bijzondere namen van de dinosaurussen, hij weet er wel raad mee, hoor! En binnen de kortste keren weet hij meer over dino's dan jij en dat is natuurlijk een hele grote trigger! Want daar wordt hij even lekker zelfverzekerd van! Fijn in meegaan dus.....elke fase gaat echt ooit over en als je het in tussentijd toch even een beetje zat wordt...het is niet alleen fun wat de dino-fase voor je kindje brengt.

Educatief

De dino-fase kan ook uitermate educatief zijn. Uit onderzoeken is gebleken dat een fascinatie voor dinosaurussen je kind kan helpen kennis te verwerken en zijn concentratie helpt ontwikkelen. Ook traint het de vaardigheid om informatie te verzamelen en te onthouden. En het is - logisch - erg goed voor de fantasie en creativiteit. Er zijn zelfs onderzoeken die concluderen dat kinderen die een fascinatie voor dino's hebben (doorgemaakt) bovengemiddeld intelligent zijn. Maar of dat nu doorslaggevend is om je kindje te volgen in zijn fascinatie? Het gaat er toch het allermeest om of hij er blij en gelukkig van wordt?

 

 

👉 TIP 1: bezoek eens een dinopark, zoals Dinoland Zwolle  of Dinopark Dierenpark Amersfoort

👉 TIP 2: lekker knutselen over Dino's

👉 TIP 3: google op dino recept en ga lekker in de keuken aan de slag

 

Hoe kom ik als ouder door de dino-fase?

Meestal zwakt de dino-fascinatie af als het kind naar de basisschool gaat. Er komt dan zoveel nieuwe informatie op je kind af, waardoor zijn interesses verbreden en zijn leven niet alleen meer gedomineerd wordt door dinosaurussen.

Als jouw kind in de dino-fase zit en ook alles over -Rexen en -Saurussen interessant vind, is het wel leuk om daarop in te springen met gerelateerd speelgoed. Hij zal er waarschijnlijk zelf al om vragen, en het is - tot op zekere hoogte natuurlijk - goed om op die manier zijn interesses serieus te nemen.

Aan de hand van het thema zijn spelenderwijs allerlei vaardigheden aan te leren, die door gebruik te maken van zijn fascinatie met meer nog meer plezier eigen worden gemaakt.

Kijk hieronder voor onze speelgoedtips en voor allerlei aantrekkelijk en educatief speelgoed met Dino thema! Ook als je als gastouder of in de kinderopvang werkt met thema's kun je leuke inspiratie opdoen.

* overal waar geschreven wordt over hij of zijn kan het natuurlijk ook gaan over een zij en haar

 

Sorteer op
per pagina
 • Everearth speelfiguur dino groen 18x8x5 cm
  Everearth speelfiguur dino groen 18x8x5 cm

  Op zoek naar duurzaam dino speelgoed? Deze mooie groene dino is gemaakt van duurzaam materiaal en wel 18 cm lang. Verzamel ook de andere houten dino's.

  Specificaties:
  Kleur: groen
  Materiaal: bamboe
  Afmeting: 18x8x5 cm…

  € 9,95
 • Everearth speelfiguur dino blauw 21x17 cm
  Everearth speelfiguur dino blauw 21x17 cm

  Op zoek naar duurzaam dino speelgoed? Deze mooie blauwe dino is gemaakt van duurzaam materiaal en wel 21 cm lang. Verzamel ook de andere houten dino's.

  Specificaties:
  Kleur: blauw
  Materiaal: bamboe
  Afmeting: 21x17 cm…

  € 9,95
 • Everearth speelfiguur dinosaurus oranje 11x17x4 cm
  Everearth speelfiguur dinosaurus oranje 11x17x4 cm

  Op zoek naar duurzaam dino speelgoed? Deze mooie oranje dino is gemaakt van duurzaam materiaal en 11 cm lang. Verzamel ook de andere houten dino's.

  Specificaties:
  Kleur: oranje
  Materiaal: bamboe
  Afmeting: 11x17x4 cm…

  € 9,95
 • Tender Leaf Toys dino stegosaurus 13 cm hout oranje
  Tender Leaf Toys dino stegosaurus 13 cm hout oranje

  Superleuk houten stegosaurus om mee te spelen of als decoratie op een kinderkamer.

  Specificaties:
  Kleur: oranje
  Materiaal: hout
  Lengte: 13 cm
  Leeftijd: vanaf 3 jaar

  € 5,95
 • Tender Leaf Toys dinosaurus velociraptor 8 cm hout bruin
  Tender Leaf Toys dinosaurus velociraptor 8 cm hout bruin

  Superleuk houten velociraptor om mee te spelen of als decoratie op een kinderkamer.

  Specificaties:
  Kleur: bruin
  Materiaal: hout
  Lengte: 8 cm
  Leeftijd: vanaf 3 jaar

  € 5,95
 • Tender Leaf Toys dino ankylosaurus 10 cm hout blauw
  Tender Leaf Toys dino ankylosaurus 10 cm hout blauw

  Superleuk houten ankylosaurus om mee te spelen of als decoratie op een kinderkamer.

  Specificaties:
  Kleur: blauw
  Materiaal: hout
  Lengte: 10 cm
  Leeftijd: vanaf 3 jaar

  € 5,95
 • Speelkoffer Dino's
  Speelkoffer Dino's

  Waar zijn de dino-lovers? Want dit is echt een te gekke dino speelkoffer. Met 4 houten dino's, een vulkaan een een toffe ondergrondpuzzel van 12 stukjes geef jij jouw dino fan een superleuk cadeau!

  Ook de koffer heeft een mooie…

  € 16,50
 • Dinoworld Speelset 7-delig
  Dinoworld Speelset 7-delig

  Stoere speelset met 4 dino's 3n 3 speelelementen. De afmetingen zijn tussen de 3 en 17 cm. Speel al je dino avonturen met deze mooie dino set.

  Leeftijdsadvies: vanaf 3 jaar

  € 9,95
 • Skippy Buddy Dino 50x23x61 cm
  Skippy Buddy Dino 50x23x61 cm

  Superleuke skippy dino, om lekker op rond te huppen! Deze opblaasbare groene dinosaurus werkt hetzelfde als een skippybal en zorgt voor eindeloos veel springplezier. Zorgt voor ontwikkeling van de motoriek, doordat jouw kind…

  € 14,50
 • Houten Noppenpuzzel Dino's, 9 st.
  Houten Noppenpuzzel Dino's, 9 st.

  Is jouw kindje gek van dino's? Dan is deze vrolijke houten dino puzzel een superleuk cadeau! De puzzelstukken zijn gemaakt van hoogwaardig kwaliteit hout, de noppen zijn van rood kunststof.

  Leeftijdsadvies: vanaf 3 jaar

  Afm. 30…

  € 7,50
 • Identity Games Dino Weetjes Kwartet
  Identity Games Dino Weetjes Kwartet

  Het leukste spel voor dino liefhebbers! Met dit kwartet kun je niet alleen het bekende spel spelen, maar leer je ook allerlei interessante feitjes over de fascinerende, prehistorische dieren! Compleet spel met 38 grote…

  € 6,50
 • Jumbo Electro Wonderpen Dino's + Licht en Geluid
  Jumbo Electro Wonderpen Dino's + Licht en Geluid

  Dit spel is een educatief vraag- en antwoordspel speciaal ontworpen voor kinderen van 2 jaar en ouder. Het spel bevat 12 grote kaarten met tekeningen en foto's.

  Ontdek samen met je kindje dino's, kleuren, vormen, silhouetten en…

  € 15,50
 • Melissa & Doug Groot Stickerboek Dinosaurussen met 185 Stickers
  Melissa & Doug Groot Stickerboek Dinosaurussen met 185 Stickers

  Supertof! Met dit grote stickerboek met 5 platen en wel 185 stickers kun jij je heel lang vermaken. De grote glanzende achtergronden kun je volplakken met de mooiste stickers van mooie prehistorische dieren. De stickers zijn van…

  € 7,50
 • SES Creative ijsberg bikken 20 x 20 cm Explore
  SES Creative ijsberg bikken 20 x 20 cm Explore

  Maak zelf een ijsberg om vervolgens de ingevroren dieren uit te bikken. Met de veilige houten hamer en beitel kan je de twee ingevroren dino's en de haai bevrijden. Maar schiet wel op, want ze hebben het heel erg koud! De set…

  € 7,95
 • Prikblok Dino + Prikpen en Viltmat
  Prikblok Dino + Prikpen en Viltmat

  Lekker knutselen met dino's! Als je dinosaurussen leuk vindt, dan vindt je dit prikblok met dino-afbeeldingen ook heel tof! Met priklap en prikpen.

  Leeftijdsadvies: vanaf 4 jaar

  € 8,95
Sorteer op
per pagina
© 2012 - 2021 SB Speelplezier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel