Materialen voor Sensorische Speelbakken

Waarom zou jij je kind sensopatisch spelmateriaal aanbieden?

Sensopatisch spelen is belevend spelen met materialen die de zintuigen stimuleren, je kindje aanmoedigt om te ontdekken en te onderzoeken. Ook werkt het ontprikkelend, rustgevend en het bevordert de concentratie.

Ik heb deze categorie speelgoed vorig jaar in mijn webshop toegevoegd nadat ik bij mijn jongste zoontje weer zo bewust heb gezien hoe belangrijk dit soort van spel voor hem is, hoe het hem geholpen heeft geconcentreerd te spelen en te ontdekken. Ook het ontprikkelende effect was zo duidelijk bij hem, heel mooi om te zien! Dat gun ik elk kind en elke ouder!

Voelen, zien, horen, ruiken of proeven...door af te wisselen met verschillende materialen in het sensopatische spel kun jij ook de zintuigen van je kindje helpen ontwikkelen!

Ben je op zoek naar complete speelsets voor in de sensorische speelbak?

Elke sensorische set op de website is stuk voor stuk uniek en worden steeds per set door mij gemaakt, er is er telkens maar 1 van te koop! Je kunt de speelsets bestellen inclusief playtray, superleuk om in zijn geheel cadeau te doen of als je pas begint met het aanbieden van de sensory bin aan je kind. 

Maar het is ook mogelijk om zonder playtray te bestellen, zodat je een complete thematische sensorische speelset hebt die je in je eigen sensorische speelbak of tuff-tray kunt gebruiken.

Ik probeer in de sets steeds weer gebruik te maken van verschillende materialen zoals rijst, erwten, bonen, mais, maar ook met wat minder gebruikelijke materialen zoals boekweit, geurig gedroogd notenboomblad, zonnebloempitten etc.  

Samen met de thematische en uitdagende speelfiguren worden de zintuigen van je kind geprikkeld, heeft hij of zij plezier en is al spelend ook heel leerzaam bezig. Deze manier van spelend leren stimuleert de prikkelverwerking van je kind en kinderen vinden het ook enorm leuk om ermee te spelen. Het bevordert de concentratie, de motorische vaardigheden en de fantasie. Kijk snel verder!

Ben je op zoek naar een speelset in een bepaald thema? Doe even een berichtje en ik denk met je mee!

© 2012 - 2022 SB Speelplezier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel