Waarom zou jij je kind sensopatisch spelmateriaal aanbieden?

Sensopatisch spelen is belevend spelen met materialen die de zintuigen stimuleren, je kindje aanmoedigt om te ontdekken en te onderzoeken. Ook werkt het ontprikkelend, rustgevend en het bevordert de concentratie.

Ik heb deze categorie speelgoed in mijn webshop toegevoegd nadat ik bij mijn jongste zoontje weer zo bewust heb gezien hoe belangrijk dit soort van spel voor hem is, hoe het hem geholpen heeft geconcentreerd te spelen en te ontdekken. Ook het ontprikkelende effect was zo duidelijk bij hem, heel mooi om te zien! Dat gun ik elk kind en elke ouder!

Voelen, zien, horen, ruiken of proeven...door af te wisselen met verschillende materialen in het sensopatische spel kun jij ook de zintuigen van je kindje helpen ontwikkelen!

Vanaf welke leeftijd kun je speelrijst aanbieden?

Kinderen vanaf ongeveer een jaar kunnen vaak al heel fijn en ook al best 'lang' met rijst spelen. Het blijft natuurlijk opletten en er goed bij blijven, ook al is rijst eetbaar, ze kunnen er zich toch in verslikken.

Begin met niet te veel rijst en een paar dingetjes erbij, zoals wat schepjes of lepels en wat bakjes. 

Twijfel je over spelen met etenswaren?

Dat is begrijpelijk! Ik gebruik en verkoop deze materialen wel omdat ze, mits droog gebruikt en bewaard, jaren goed blijven en dus heel duurzaam worden gebruikt.

Daarnaast heeft het spelen zulke goede effecten op de ontwikkeling en ontprikkeling en kan zo dus worden gezien als voedsel voor het brein. 

Wil je toch geen voedsel gebruiken in de speelbak? Dan kun je materialen kiezen als kinetisch speelzand, decoratiezand, papiersnippers, confetti, gedroogde lavendel, boomschorssnippers, kersenpitten, vogelzand etc.

Ben je op zoek naar complete speelsets voor in de sensorische speelbak?

Elke sensorische set op de website is stuk voor stuk uniek en worden steeds per set door mij gemaakt, er is er telkens maar een kleine oplage van te koop!  

Ik probeer in de sets steeds weer gebruik te maken van verschillende materialen zoals rijst, erwten, bonen, mais, maar ook soms met wat minder gebruikelijke materialen zoals boekweit, geurig gedroogd notenboomblad, zonnebloempitten etc.  

Samen met de thematische en uitdagende speelfiguren worden de zintuigen van je kind geprikkeld, heeft hij of zij plezier en is al spelend ook heel leerzaam bezig. Deze manier van spelend leren stimuleert de prikkelverwerking van je kind en kinderen vinden het ook enorm leuk om ermee te spelen. Het bevordert de concentratie, de motorische vaardigheden en de fantasie. Kijk snel verder!

Ben je op zoek naar een speelset in een bepaald thema? Doe even een berichtje en ik denk met je mee!

© 2012 - 2024 SB Speelplezier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel