Op Vakantie met Kids: welk speelgoed neem je mee?

Top! Je hebt een leuke vakantiebestemming gevonden, en je maakt plannen om er een superleuke tijd met je kinderen van te maken. Als het aan je kinderen ligt, dan willen ze hun koffer volstoppen met al hun speelgoed en knuffels, maar helaas is de ruimte beperkt.

  

En eigenlijk is dat achteraf ook meestal helemaal niet nodig. Mijn eigen ervaring is dat de kinderen soms hun meegebrachte speelgoed nauwelijks aanraken als er op het vakantie-adres genoeg te doen is met zand, takken, stenen en water.

Maar voor een regenachtige dag, of ’s avonds na het douchen is het toch prettig om wat achter de hand te hebben waar je kinderen zich mee kunnen vermaken. Kijk daarom vooraf in je kast en neem mee waarvan je weet dat ze daar altijd fijn mee bezig zijn.

Daarnaast is het natuurlijk ook leuk om even wat nieuws of wat extra’s uit je tas te kunnen toveren om ze lekker mee te kunnen verrassen.

Uit een klein onderzoekje wat ik hield onder mijn Instagram volgers bleek het volgende:

 

De tips om mee te nemen zijn dus:

* Spelletjes

* Knutselspullen

* Zand en strandspeelgoed

En dan natuurlijk het liefst opblaasbaar, opvouwbaar, inklapbaar en zonder al te gekke vormen 😉

 

Wat superleuk is, is als het kan iets in het thema van je vakantie mee te nemen.  Als je naar het buitenland gaat, iets van je vakantieland of blijf je in Nederland iets wat bijvoorbeeld met de streek te maken heeft.   Ook spellen over de wereld, of de dieren van andere landen verbreden spelenderwijs de wereldoriëntatie. 

Kijk hieronder voor thema inspiratie en toffe items die je gemakkelijk mee kunt nemen!

Sorteer op
 • Tiptoi Boek - Liedjes voor Onderweg
  Tiptoi Boek - Liedjes voor Onderweg

  Doe het boek open en ga op reis met dit muzikale boek. Wandelen in de bergen, op avontuur in de tuin of rondkijken in de haven, overal is wel een liedje van om over te zingen. In het boek staat een mix van de echte klassieke…

  € 18,50
 • Tiptoi Mijn grote wereldatlas
  Tiptoi Mijn grote wereldatlas

  Het Tiptoi boek Mijn grote Wereldatlas is een geweldig boek om mee te spelen en te leren.

  Tiptoi is een interactieve leersysteem voor boeken, spellen en puzzels. Tiptoi® is een innovatief leersysteem waarmee kinderen…

  € 20,95
 • Ontdek de Wereld
  Ontdek de Wereld

  Op zoek naar een leuk gezelschapsspel? Dit spel is echt erg leuk, en een mooie tip ook om mee te nemen bijvoorbeeld op vakantie!

  Dit spel nodigt uit om de aarde te ontdekken. Want waar leeft een olifant? Of waar kun je zebra's…

  € 13,95
Sorteer op
© 2012 - 2021 SB Speelplezier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel