Sorteer op
Sorteer op

De Gruffalo

Voorlezen is leuk! 100 x hetzelfde boek voorlezen kan wat minder interessant worden, tenzij het echt een leuk boek is, zoals bijvoorbeeld De Gruffalo.

In het bos wandelt muis, en hij komt onderweg allerlei dieren tegen die wel zin in zo'n lekker mals muisje hebben. Maar muis is slim. Hij bedenkt de Gruffalo en door de manier hoe hij hem beschrijft denken de dieren dat de Gruffalo een verschrikkelijk gevaarlijk dier moet zijn. Ze laten muis met rust, maar o wee....dan komt muis de Gruffalo werkelijk tegen,  en ook hij denkt dat muis wel een lekker hapje zal zijn.

Muis gebruikt zijn list nu in omgekeerde volgorde en leidt de Gruffalo om de tuin en ontsnapt zo aan een grote ramp.

Door de aansprekende rijm van Julia Donaldson (vertaald uit het engels)  waarmee het boek is beschreven blijft er vaart in het verhaal zitten. Samen met de geweldige illustraties van Axel Scheffler is er een prachtig boek ontstaan.

Het boek is in 1999 al uitgekomen en het is met de verkoop van miljoenen exemplaren echt een enorm succes geworden. Het boek is verfilmd en er is ook een geweldig vervolg op gekomen in de vorm van het boek 'Het kind van de Gruffalo' waarin ook dezelfde figuren als uit het eerste boek terugkomen.

Inmiddels is er ook allerlei thematisch speelgoed te krijgen, zoals puzzelboeken, stickerboeken, knuffels en nog veel meer  in het thema De Gruffalo. Is je kind helemaal gek van De Gruffalo? Dan is het leuk om daar een beetje in mee te gaan en hem of haar te verrassen met een item van De Gruffalo.

De Gruffalo is ook een geweldig thema om te gebruiken bij een sensory play table of sensopatisch spel. Gebruik boomschors, takjes en mos in de speelbak en voeg speelgoed muisjes, uilen, slangen etc. toe om de Gruffalo sfeer te creeëren.  Je kan de sleutelhanger Gruffalo gebruiken, haal dan even de sleutelring eraf zodat er met de Gruffalo zelf allerlei avonturen nagespeeld kunnen worden. 

Hieronder vindt je allerlei Gruffalo gerelateerd speelgoed op een rijtje!

LET OP: door een fout in ons voorraadsysteem vindt je hieronder geen of weinig artikelen, wij hopen dit zsm op te lossen!

© 2012 - 2023 SB Speelplezier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel