Sorteer op
 • -5%

  Tender Toys speelset bloempot junior 15-delig
  Tender Toys speelset bloempot junior 15-delig

  Jonge bloemkwekers kunnen hun geluk niet op met deze leuke bloempot speelset van Tender Leaf Toys! De blaadjes van de bloem zijn afneembaar. Ook zit er een prachtige blauwe vlinder op de bovenkant van de bloem.

  Leuk idee; onder…

  € 20,95 € 19,95
 • -31%

  Tender Toys Kruiwagen met tuinset 31-delig
  Tender Toys Kruiwagen met tuinset 31-delig

  Met deze kruiwagen met tuinset van Tender Leaf Toys komt jouw kind erachter hoe het leven van een hovenier er uit ziet. De stelen en bloemen zijn magnetisch 'af te knippen' met de bijgeleverde snoeischaar. Rijd van tuin naar tuin…

  € 64,95 € 44,95
 • GRATIS VERZENDING!

  Zandtafel Linda Bruin
  Zandtafel Linda Bruin

  Mooie houten zandtafel Linda, om heerlijk met zand te spelen en de mooiste zandkastelen te kunnen maken.

  De zandtafel is gemaakt van FSC 100% hemlock hout en afkomstig van duurzaam beheerde bossen en zodoende ook een…

  € 149,95
 • Complete Sensopatische Speelset Aardbeien
  Complete Sensopatische Speelset Aardbeien

  Superleuke Speelset Aardbeien in de speelbak! Waar komen aardbeien eigenlijk vandaan? Het houten aardbeienplantje staat in de bloempot en het bijtje wil er ook graag bij komen! Het bijtje heeft een magnetisch lijfje en kan goed op…

  € 39,95
Sorteer op

Bloemen en Kinderen

Heerlijke lentezon! Laten we hopen dat we heel veel kunnen gaan genieten van de voorjaarszon, de bloesem aan de bomen en de  prachtige bloempjes die hun kopjes laten zien.  Een prachtig thema voor kinderen! Voelen, zien, ruiken, proeven, al deze zintuigen kunnen hierbij worden ingezet.

Sommige kinderen zijn al van nature geinteresseerd in bloemen en vinden dus bloembollen in een bakje op de salontafel een magisch iets. Dat daar uit die grijze bollen zomaar van die mooie, vrolijk gekleurde bloemen uitkomen, dat is toch een wonder! Maar bij kinderen die hier niet vanzelf oog voor hebben, kun je dit makkelijk stimuleren en ze er bewust stil bij te laten staan. Er kan dan een wereld vol geur en kleur voor ze opengaan. 

Het mooie is dus dat je dit het hele jaar door kunt benoemen. In de winter vinden we de bloemen natuurlijk vooral binnen en naarmate het jaar vordert wordt heel de buitenwereld een plek waar je overal verrast kunt worden door de mooiste kleuren en vormen.  

Kinderen die geinteresseerd zijn in het groeiproces van bloemen kun je helemaal blij maken met hun eigen bloemen in de tuin of in een bloempot.

TIP 1: Kies samen een mooie plant uit in de winkel en leer het kind ervoor zorgen.  Je kunt ook speciaal kiezen voor bijvoorbeeld een plant met eetbare bloemen zoals de anjer of viooltjes, of ga voor een kruidentuintje.

Op google is enorm veel info te vinden die je kunt gebruiken om met dit thema bezig te zijn en op die manier leer je het kind ook de wonderen van de schepping te zien en te respecteren. Kinderen die oog hebben voor de natuur zijn ook eerder geneigd de natuur te beschermen en zullen bij het opgroeien en volwassen worden eerder de waarde van natuur en een duurzame samenleving inzien. Wat een prachtige waarden kunnen wij hen meegeven!

TIP 2: Zoek mooie bloembladeren in verschillende kleuren en vormen en gebruik een bloemenpers om de blaadjes te persen en te drogen

TIP 3: Knutsel bloemen van strijkkralen, klei of papier

TIP 4: Hang een bijenhotel op en leg uit dat bijen niet eng zijn, maar nodig bij de groei van planten en bloemen

TIP 5: Zoek een recept waarbij je eetbare bloemen kunt gebruiken

Naast het werken met echte zaadjes, bollen en bloemen kun je ook via thematisch speelgoed je kind betrekken bij het zorgen voor en genieten van de de natuur. Kijk hieronder voor allerlei speelgoedtips!

© 2012 - 2023 SB Speelplezier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel