Het leukste speelgoed voor een 3 jarige in 5 tips!

Peuters van 3 jaar zijn supergrappig! Superlief (meestal ???? ) en vooral ook heel erg nieuwsgierig. Hun hele leven is een groot speelveld en het leukste is als jij ervoor zorgt dat er uitdagende dingen zijn waar ze blij van worden en waar ze al spelenderwijs ook nog ons lekker van leren!

Maar wat is leuk speelgoed voor een 3 jarige? Ik geef je 5 tips voor het leukste speelgoed voor deze leeftijdsfase!

  1. Groeipuzzels

 

 

 

 

 

Dit soort houten puzzels zijn heel geschikt voor leergierige kindjes die graag willen weten hoe het allemaal zit. De puzzels bestaan uit 4 lagen puzzels, waarin het groeiproces van een bepaald dier of plant laag na laag te zien is. Het leggen van de puzzel zal voor je kindje een succeservaring opleveren, waardoor zijn zelfvertrouwen groeit. Daarnaast is puzzelen erg goed voor de fijne motoriek en voor de oog-handcoordinatie. Je vindt de puzzels hier!

2. Speelgoed Kassa met Pinapparaat

 

 

 

Winkeltje spelen hoort bij de rollenspellen die eigenlijk elk kind erg leuk vindt. Het echte leven naspelen is bovendien niet alleen leuk, maar voor alle ontwikkelingsgebieden heel erg goed. De motorische vaardigheden, de sociale en emotionele ontwikkeling en fantasie worden geprikkeld en gestimuleerd. Je kunt hiervoor een complete winkel met accessoires aanschaffen, maar ook met alleen een kassa kan een kind zich al uren vermaken. Je zult zien dat ze dan zelf op zoek gaan naar speelgoed of echte dingend die ze in hun winkeltje willen verkopen. Een kassa met speelgeld en een scanner met pinpas maakt het allemaal net echt. Een leuke speelgoed kassa vindt je hier!

 

3. Schoolbord

 

 

 

 

 

Tekenen vinden de meeste kinderen interessant en erg leuk om te doen, zeker als dit op een wat groter oppervlak kan. Vanaf 3 jaar gaan de meeste kinderen steeds meer herkenbare figuren tekenen en dat willen ze dan ook heel graag aan jou laten zien. Een school- of tekenbord is nu erg leuk en heel educatief. Het is een stuk speelgoed wat ook na de peuterleeftijd vaak in trek blijft bij het schooltje spelen. Kijk hier voor leuke schoolborden!

4. Speelgoed Boerderij

 

 

 

 

Peuters vinden het geweldig leuk om naar de kinderboerderij te gaan en met de dieren te spelen of te knuffelen. Ook boekjes over dieren zijn vaak favoriet. Om dit in hun spel te kunnen verwerken zijn speelgoed diertjes of een speelgoed boerderij heel erg leuk.

Tip: gebruik eens natuurlijke materialen zoals hooi of mais bij het boerderijspel, als extra aanvulling om ook de senso-motorische ontwikkeling te stimuleren. Leuke speelgoedboerderijen vindt je hier.

5. Speelgoed Pizza Oven

 

Helpen in de keuken, dat is wat peuters graag doen! Snijden en roeren, proeven en leren over eten en zich ondertussen een belangrijke keukenhulp voelen. In hun eigen wereld is een speelgoed keukentje daarom geliefd spelmateriaal. Heb je niet zoveel plaats voor een keukentje dan is een tafelkeukentje erg leuk. Maar ook met deze houten pizza oven speel je in op de behoefte om zelf met eten in de weer te zijn.  Compleet met gezonde groentes, en een pizzasnijder kan jouw kleine keukenwonder heerlijk bezig zijn. Kijk voor leuke keukentjes en deze pizza oven hier!

© 2012 - 2022 SB Speelplezier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel